Секретним інгредієнтом для покращення смаку трав'яного чаю може стати сушена шкірка мандаринів. Вона не тільки додає чаю унікальний аромат і смак, але й приносить користь організму, адже містить вітаміни, антиоксиданти та інші корисні речовини.
Як пояснюють експерти, більша частина аромату цитрусових походить саме від олій, які містяться у шкірці. Тому мандаринова цедра часто використовується у рецептах, щоб додати стравам або напоям виразного смаку. У чаї ж вона створює особливу гармонію солодкого, злегка гострого і квіткового аромату, який ідеально доповнює трав'яні композиції- пише Tasting Table.
Цікавим є те, що використання шкірки від мандаринів — це ще й екологічно. Замість того щоб викидати шкірку, її можна легко переробити і додати в чай. Важливо тільки обирати органічні фрукти, аби уникнути хімічних речовин, які можуть залишатися на шкірці. Перед сушінням шкірку обов’язково слід ретельно промити.
Процес сушіння простий і швидкий, достатньо покласти шкірки в духовку на низькій температурі і залишити на 2-3 години. Після цього їх можна розламати на дрібні шматочки й зберігати для приготування чаю.
Такий інгредієнт не лише покращує смак, а й стає корисним доповненням до щоденного раціону. Спробуйте цей лайфхак і зробіть свій чай особливим.
Раніше ми повідомляли, чому чай марний при застуді, лікарі попередили про те, що українці дарма "заливаються".
Про узвар не захочеться і згадувати, рецепт медового киселю із сухофруктів-детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо,рецепт смачного домашнього напою, який покращить сон.