Чи готові спробувати щось незвичайне? У Нью-Йорку набирає популярності еквадорський делікатес – смажені морські свинки. У ресторані La Casa Del Cuy у Квінсі цих гризунів готують на грилі цілком, включаючи зуби. Місцеві гурмани вже оцінили страву як "краще, ніж курка".
Морські свинки, яких багато хто вважає милими домашніми вихованцями, для Еквадору – традиційна їжа. Їх їдять уже тисячі років за низький рівень жиру, високу поживність та простоту розведення. Тепер цей смак батьківщини доступний і для еквадорців, що нудьгують за домом, а також для сміливих мешканців Нью-Йорка.
Про це пише New York Post.
Вагу близько 0,9-1,4 кілограма, морських свинок маринують у спеціях, нанизують на рожен і обсмажують до золотистої скоринки. Потім їх подають на підкладці з рису, картоплі та кукурудзи з арахісовим соусом.
Одна страва коштує $110 (4,5 тисячі гривень), але її популярність лише зростає. Ресторан вже ледве встигає поповнювати запаси – гризунів привозять із Еквадору замороженими.
Місцевий шеф Лусіо Баррера запевняє, що найкраща частина – голова. А ті, хто ризикнув спробувати, хвалять хрумку скоринку і ніжне м'ясо, яке порівнюють із поросям. Навіть любителі екзотики з Китаю вже перейнялися цією стравою.
Якщо не до душі морські свинки, у меню є і звична смажена курка.
Раніше стало відомо, 79-річну бабусю зустріла озброєна поліція через "мокрого сендвіча": "Ми поняття не мали, що наробили"
Вам буде цікаво дізнатися, ніякої свинини на столі і яскравих іграшок на ялинці: основні заборони для Нового 2025 року
Читайте також, хлопець озвірів на першому побаченні з новою дівчиною: вона видавала ці звуки, а потім плакала