/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2Ff6cfa862fbbe97680306bd12e7ce2b6f.jpg)
Як приготувати ідеальні котлети з сиром у соусі: секрет домашнього рецепту
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко запропонувала рецепт справді соковитих та смачних котлет із соусом.
Щоб зробити таку страву, знадобиться не так багато часу, а результат того точно того коштуватиме - ніжне м'ясо з томатним соусом підійде фактично до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
- 700 г курячого фаршу
 - 1 яйце
 - 3 ст. л. панірувальних сухарів
 - 1-2 ч. л. сушеного часнику
 - 1 ч. л. паприки
 - Сіль та перець за смаком
 - 150 г моцарелли (можна використовувати міні-кульки)
 - 1 цибулина
 - 1 ст. л. муки
 - 400 мл томатного пюре (або подрібнених помідорів)
 - 350 мл води
 - Сіль, перець та цукор за смаком
 - Сушена петрушка та свіжий базилік
 
Приготування:
У глибокій мисці змішайте відразу курячий фарш, яйце, панірувальні сухарі, часник, паприку, сіль та перець. Ретельно перемішайте та залиште на 20 хвилин. Після цього сформуйте котлети, поміщаючи в центр кожної по шматочку або міні-кульці сиру
Розігрійте сковороду з олією, обсмажте котлети з обох боків до золотистої скоринки, потім викладіть на тарілку.
Для соусу дрібно наріжте цибулину і обсмажте кілька хвилин. Додайте борошно і обсмажуйте ще хвилину. Влийте томатне пюре та воду, ретельно перемішайте. Додайте сушену петрушку, подрібнений базилік, сіль, перець та щіпку цукру.
Перекладіть котлети в соус, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте на повільному вогні близько 15 хвилин.
Подавайте страву гарячою, посипавши свіжою зеленню.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Майстер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.