Сіль необхідний для нашого здоров'я та забезпечує нормальну роботу життєво необхідних функцій організму.
На полицях магазинів можна зустріти велику різноманітність солі, тому для багатьох буде цікаво розібратися, яка корисніша: кухонна, морська чи гімалайська?
Виявляється, всі види солі складаються з хлориду натрію, проте мають деякі відмінності у своєму складі.
Морська сіль збагачена корисними мінералами та вважається більш екологічним продуктом.
У ньому відсутні небезпечні для нас хімічні та органічні домішки.
Сіль зберігає всі корисні елементи через особливості її видобутку, що проходить мінімальну кількість стадій обробки.
Отже, можна не боятися і використовувати морську сіль при приготуванні будь-яких страв. Однак слід пам'ятати, що цоду в ній набагато менше, ніж у йодованій солі.
Щодо гімалайської солі тут вчені виявили найбільшу концентрацію корисних мінералів та мікроелементів.
Вона має кілька варіантів кольору – від білого та рожевого до практично чорного.
Раніше ми повідомляли, що лимон замінить вам все, якщо не викидатимете шкірку: унікальні властивості, про які ви і не здогадувалися.
Також стало відомо, що банани можуть нашкодити: 7 несподіваних фактів, які змусять задуматися.