В Україні динамічно змінюються цінники на товарах, зокрема доступністю не тішить м'ясо та продукти його переробки. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".
Не кожен українець, особливо пенсіонер, може дозволити собі м'ясні продукти, оскільки ціни на них не стоять на місці та практично постійно "стрибають" нагору. Наприклад, у другій половині листопада фіксується зростання цін на сало, бекон та яловичину.
Ціни на яловичину
Середня вартість ребер збільшилася зі 167,82 до 168,95 гривні за кілограм. Водночас цінник на гуляш утримався на місці, якщо порівнювати з минулим місяцем – у середньому 301,32 гривні за кілограм.
Ціни на бекон
Бекон "Укрпромпостач", що у жовтні продавався в середньому по 446,50 гривні, вже пропонується по 457,96 гривні за кілограм. При цьому в окремих торгових мережах цінник на продукт перевалює за позначку 479 гривень за кіло.
Ціни на сало
Солоне сало відчутно побільшало, середня вартість "стрибнула" з 242,84 до 259,50 гривні за кілограм. В той самий час, домашнє сало подешевшало в середньому на 5 гривень і продається по 229 гривень за кілограм.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від цін поколює в серці: за скільки можна купити кіло яблук, бананів та винограду.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, інфляція розійшлася не на жарт: на що українцям доведеться витрачати більше грошей.