Замість або на додаток до традиційного великого штолена можна приготувати смачне та ароматне печиво міні штолени з сирного тіста.
Рецептом поділилася українська кулінарна блогерка Юлія Мікуліч. Готуються міні штолени дуже просто та швидко, без використання дріжджів.
Щоб приготувати міні штолени, нам знадобиться:
- вершкове масло - 100 г
- цукор - 80 г
- ванільний цукор - 10 г
- кисломолочний сир - 150 г
- борошно - 230-250 г
- розпушувач - 2 ч.л
- сухофрукти - 100-150 г (кулінар додала по 70 г родзинок і журавлини)
- цукати (за бажанням) - 50-100 г
- алкоголь або сік апельсина - 2-4 ст.л
- цедра апельсина
- кориця, мускатний горіх або інші спеції⠀
Сухофрукти попередньо промиваємо, заливаємо соком або алкоголем та лишаємо мінімум на годину.
Масло кімнатної температури збиваємо з цукром і ваніллю до пишної світлої маси. Додаємо кисломолочний сир і збиваємо до однорідності. Додаємо розпушувач, половину борошна та добре перемішуємо тісто.
До тіста додаємо цукати, сухофрукти, апельсинову цедру, корицю, мускатний горіх і перемішуємо. Після цього частинами додаємо решту борошна та замішуємо мʼяке приємне тісто, яке може трохи липнути до рук.
На припилені борошном робочій поверхні розкачуємо тісто в пласт товщиною 1-1,5 см, нарізаємо його на квадратики або робимо іншу форму печива за бажанням. Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом.
Випікаємо міні штолени в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин до легкої румʼяності. Готові штолени ще теплими змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо цукровою пудрою.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.