Шеф-кухар Олександр Огороднік на своїй сторінці в Instagram показав рецепт та поділився секретами, як приготувати ідеальні курячі котлети.
В розрахунку на 14 котлет приблизно по 100 г кожна нам знадобляться такі інгредієнти:
- куряче філе - 500 г
- філе стегна - 500 г
- яйце - 1 шт.
- хліб - 100 г (замочуємо в 50 г молока + 100 г вершків)
- цибуля підсмажена - 150 г (приблизно 250 г сирої)
- сіль - 20 г
- перець чорний мелений - 3 г
- чебрець сухий - 2 г
- сухарі для панірування (краще панко)
Куряче філе та мʼясо стегна або пропускаємо через мʼясорубку, або подрібнюємо в блендері.
Цибулю нарізаємо та обсмажуємо на невеликій кількості олії, потім перебиваємо блендером і лишаємо охолонути. Хліб замочуємо в молоці та вершках, а потім також перекручуємо.
Змішуємо мʼясо, смажену цибулю, хліб, додаємо сіль, мелений перець, чебрець, добре перемішуємо та трохи відбиваємо фарш. Формуємо котлети бажаного розміру. Шеф-кухар зробив 14 котлет по 100 г, але можна робити їх більшими чи меншими.
Обвалюємо котлети в сухарях панко, щоб у них була хрустка скоринка. Смажимо котлети на добре розігрітій пательні з олією на середньому вогні до золотистості з обох боків.
Обсмажені котлети перекладаємо в форму для запікання та доводимо до готовності в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10 хвилин, щоб вони рівномірно пропеклися всередині.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.