Картопляний хліб дуже просто приготувати в домашніх умовах, а виходить він неймовірно смачним, не кришиться і довго не черствіє.
Рецептом поділилилася шеф-кухар Валентина Кущ.
Щоб приготувати картопляний хліб, нам знадобляться:
- дріжджі живі - 21 г (або 7-8 г сухих)
- цукор - 1 ст.л.
- молоко (тепле) - 100 г
- вода (тепла) - 100 г
- сіль - 1 ч.л.
- картопля (відварена) - 250 г
- борошно - 500-530 г
Картоплю відварюємо до готовності та розминаємо до стану пюре. 100 г води, в якій варилася картопля, можна використати для тіста. Картопляне пюре для тіста теж має бути трішки теплим.
У мисці змішуємо розкришені дріжджі, цукор, тепле молоко з водою. Додаємо картопляне пюре та перемішуємо до однорідності. Слідом випаємо борошно (спершу 500 г, за необхідності додаємо трохи більше), а також сіль і вимішуємо тісто.
Накриваємо тісто рушником і лишаємо на годину в теплому місці. Після цього обминаємо тісто та перекладаємо його в форму, застелену пергаментом, накриваємо рушником і даємо постояти в теплі ще хвилин 20.
Зверху робимо надрізи, накриваємо форму кришкою та відправляємо хліб випікатися в розігрітій до 230 градусів духовці (режим верх-низ) на пів години, а потім знімаємо кришку і допікаємо ще 10 хвидин до хрусткої скоринки.
Даємо картопляному хлібу охолонути і можна насолоджуватися.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.