Зима наближається: 7 продуктів, які допоможуть не хворіти
У листопаді в Україну прийшло похолодання. З наближенням зими зміцнення імунної системи має важливе значення для запобігання сезонним застудам і грипу. Тож саме час попіклуватися про свій імунітет. Видання «Фокус» розповіло про 7 продуктів, які варто включити до свого раціону вже зараз.
Часник
Відомий своїми імуностимулювальними властивостями, часник містить аліцин — сполуку, що має противірусну й антибактеріальну дію. Додавання сирого або вареного часнику в їжу може підвищити захист вашого організму від інфекцій.
Продукти, багаті на вітамін D
Продукти, багаті на вітамін D, такі, як жирна риба (наприклад, лосось і скумбрія), збагачені молочні продукти та яєчні жовтки відіграють життєво важливу роль у підвищенні імунітету. Достатній рівень вітаміну D може знизити ризик респіраторних інфекцій, що робить ці продукти незамінними взимку.
Продукти, багаті на вітамін С
Цитрусові, полуниця, болгарський перець і ківі багаті вітаміном С, потужним антиоксидантом, що допомагає підвищити імунітет. Включення цих фруктів і овочів у свій раціон може допомогти організму боротися із застудними захворюваннями.
Зелені листові овочі
Овочі, такі як шпинат, капуста і мангольд, багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, що підтримують імунне здоров'я. Високий вміст клітковини також сприяє здоров'ю кишківника, що має вирішальне значення для загального імунітету.
Брокколі
Цей хрестоцвітний овоч є джерелом поживних речовин, що містять вітаміни А, С і Е, а також клітковину. Вживання броколі допомагає зміцнити вашу імунну систему, що робить її чудовим вибором у сезон грипу.
Спеції
Куркума, імбир і каєнський перець мають протизапальні та імуностимулювальні властивості. Додавання цих спецій до страв не тільки покращує смак, а й допомагає боротися з хворобами.
Насіння та горіхи
Такі продукти, як гарбузове насіння, насіння соняшнику і мигдаль, багаті на цинк і корисні жири, які важливі для сильної імунної відповіді. Додавання їх у свій раціон може захистити вас від зимових недуг.
Фахівці МОЗ дали рекомендації щодо десяти корисних продуктів, якими можна «заїдати» стрес. Нагадаємо, що краще вживати при стресі.
Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для постановки будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!