І мовиться не лише про шматки м'яса, а навіть про фарш. Нерідко можна почути, чи побачити, як господині поміщають його у друшляк, й промивають під водою. Чи треба все ж мити м'ясний фарш, розповідає 24 Канал.
Чи треба мити фарш
Мити м'ясний фарш не потрібно і навіть не рекомендується. Це може погіршити його текстуру, а також створити ризик поширення бактерій на поверхні кухні через бризки води.
Ось кілька переконливих причин:
-
Фарш вже перероблений: якщо м'ясо свіже і належним чином зберігалося, фарш готовий до приготування.
-
Термічна обробка: приготування на високій температурі (смаження, варіння або запікання) знищує більшість бактерій, що можуть бути в м'ясі.
-
Смак і консистенція: миття м'ясного фаршу може вимити частину його натурального соку, що вплине на смак і консистенцію. Ви можете отримати більш сухе або менш ароматне м'ясо.
- Ризик перехресного забруднення: під час миття вода може розбризкувати мікроорганізми на інші кухонні поверхні, що може бути небезпечно.
Як убезпечити себе – якщо є побоювання
Замість того, щоб мити м'ясний фарш, краще його ретельно проварити, щоб знищити шкідливі бактерії. Готуйте фарш до внутрішньої температури щонайменше 71 градус за Цельсієм, щоб переконатися, що його можна вживати в їжу.
Крім того, переконайтеся, що сире м'ясо правильно зберігається та обробляється, щоб мінімізувати ризик захворювань харчового походження.