Хоч на приготування цієї страви потрібно витратити трішки часу, каша однозначно цього вартує. Вона була популярною на святкових столах, а її секрети передавалися з покоління в покоління. Як приготувати авдіївську гонорову кашу розповідає24 Канал з посиланням на ТікТок Мирослави Пекарюк.
Авдіївська гонорова каша
- Час: 3 години
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 80 грамів круглозернистого рису;
– 5 яєць;
– 400 мілілітрів молока (3,2%);
– 120 грамів вершкового масла;
– 2 столові ложки цукру (1+1);
– дрібка солі.
Як приготувати кашу: перегляньте відео
Приготування:
- Промийте рис у холодній воді. Залийте кип'ятком і варіть 3 хвилини. Потім відкиньте рис на сито, злийте воду, викладіть його на рушник і дайте просохнути.
- У каструлі доведіть до кипіння молоко, додайте 1 столову ложку цукру та масло. Перемішуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Висипте рис у молоко й варіть ще 5 хвилин. Заберіть каструлю з вогню.
- У мисці збийте яйця з 1 столовою ложкою цукру. Додайте їх до рису й ретельно перемішайте.
- Поверніть каструлю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
- Зніміть кашу з вогню, накрийте кришкою. Закутайте каструлю в ковдру та залиште настоюватися на 3 години.
- Подавайте гонорову кашу з вершковим маслом, джемом або родзинками.
Смачного!
Як приготувати пасту Амосова вдома: простийрецепт.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала