Така страва стане чудовою альтернативою магазинним продуктам, адже вона не містить штучних добавок чи консервантів. Спробуйте цей рецепт, який підготував 24 Канал з посиланням на TikTok yummy.lera, і ви переконаєтесь, що домашні страви – це легко, смачно і недорого.
Лікарська ковбаса
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів курячого філе;
– 3 курячі гомілки;
– 2 морквини;
– 2 цибулини;
– 1 – 2 зубчики часнику (за бажанням);
– 3 лаврових листки;
– 10 горошин чорного перцю;
– сіль – до смаку;
– 1 варений буряк;
– 30 грамів желатину;
– 400 мілілітрів курячого бульйону (100 мл для желатину + 300 мл для маси).
Як приготувати домашню ковбасу: перегляньте відео
Приготування:
- Покладіть куряче філе, гомілки, моркву, цибулю, часник, лавровий лист, сіль і перець у каструлю.
- Залийте водою, доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь до середнього та варіть близько 1 години, періодично знімаючи піну.
- Буряк натріть на дрібній тертці. Через марлю чи сито відтисніть сік.
- Процідіть бульйон через сито.
- Желатин залийте 100 мілілітрів теплого бульйону, перемішайте й залиште на 15 хвилин для набухання.
- Зварене м'ясо очистьте від кісточок і шкіри.
- Розділіть на невеликі шматочки. Додайте буряковий сік, розтоплений желатин та 300 мілілітрів бульйону.
- Усе ретельно пробийте блендером до однорідної маси.
- Підготуйте форму. Це може бути пляшка чи скляна ємність. Обов’язково змастіть її олією.
- Перекладіть масу у форму, накрийте плівкою та поставте в холодильник на 3 – 5 годин, а краще на ніч.
- Вийміть ковбасу з форми.
- Наріжте її на порції та подавайте до столу.
Це така смакота: як приготувати імбирне печиво вдома.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала