Такий салат виходить особливо ніжним, завдяки плавленому сиру та підрум'яненим скибочкам печериць.
Салат із грибами та плавленим сиром цілком може замінити на новорічному столі Олів'є та "Мімозу". Або ж доповнити його, якщо від традиційних салатів ви відмовитися не в силах. Він ситний, красивий і оригінальний. Салат викладається шарами і прикрасити його можна свіжим огірком і зеленню. Рецептом поділилися на сайті Tasty.
Листковий салат із грибами
Інгредієнти:
- філе курячої грудки — 200-250 г;
- гриби — 200 г;
- три картоплини;
- два яйця;
- чорнослив — 150 г;
- плавлений сир — 100 г;
- свіжий огірок;
- рослинна олія, майонез, сіль.
Спочатку відваріть, або запечіть курячу грудку. Якщо будете варити, викладіть у каструлю та залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть до готовності (протягом 20-25 хвилин). Остудіть.
Картоплю відваріть до готовності, остудіть і очистіть. Відваріть яйця круто. Сир приберіть на 20 хвилин у морозилку. Філе курячої грудки, картоплю і чорнослив наріжте невеликими кубиками, яйця, сир і огірок — соломкою.
Гриби витріть вологою серветкою, а потім наріжте пластинами. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте гриби 5 хвилин, приправте сіллю та перцем, дайте охолонути.
Викладіть салат шарами на велику плоску тарілку. Перший шар — чорнослив, потім — філе курячої грудки, картопля, смажені гриби, яйця та сир. Усі шари змащуйте тонким шаром майонезу.
Салат приберіть у холодильник на кілька годин, щоб він настоявся. Дістаньте. Викладіть зверху огірок, прикрасьте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Читайте також:
Святковий салат Олів'є: як приготувати смачну страву на новорічний стіл
На святковий стіл: рецепт салату "Мімоза" зі скумбрією
Як приготувати найсмачніший оселедець під шубою: рецепт популярного святкового салату