Невдовзі новорічні свята, а червона риба – один із найулюбленіших делікатесів на кожному святковому столі.
Засолити червону рибу власноруч дуже просто і значно дешевше, ніж купувати готовий продукт в магазині. Однак не всі знають, яку рибу найкраще вибирати для домашнього засолювання. Професійні кухарі рекомендують декілька видів червоної риби для засолювання у домашніх умовах.
Яку рибу найкраще брати для засолювання в домашніх умовах
Взагалі, для засолювання підходить будь-яка червона риба, це залежатиме від індивідуальних уподобань та можливостей бюджету.
Якщо ви полюбляєте жирнішу та маслянисту закуску із гладкою текстурою, тоді варто вибирати сьомгу чи форель. Коли є бажання придбати доступнішу за ціною та дієтичну рибу, тоді ідеальним варіантом буде кета чи горбуша. Також мають відмінні смакові властивості й досить низьку ціну кижуч і чавича – це риба виду лососевих, яка також підходить для засолювання в домашніх умовах.
Експерти з безпеки харчування рекомендують купувати цілу тушку, так простіше перевірити її свіжість. Головне, щоб вона була з прозорими очима без каламутності, червоними зябрами й однорідною лускою без плям. Для домашнього засолювання найкраще підходить охолоджена риба, бо заморожена має гірші смакові властивості й може розвалюватися, бо не тримає форму. Однак, якщо охолодженої риби немає, можна купувати заморожену, вона цілком безпечна для вживання.
Як зварити найсмачніший курячий суп: секрети приготування ідеальної страви
Покладіть пляшку з водою до морозилки: це вирішить одну з найактуальніших зимових проблем
Чому досвідчені господині ніколи не викидають старих ґудзиків: 5 цікавих ідей застосування