За довгий час вирощування цих овочів з’явилася велика кількість не тільки сортів, а й гібридів. Про це повідомляє Газета, пише agronews.ua.
У більшості з них шкірка має характерний зелений колір, він може бути світлішим або темнішим. Залежно від довжини огірки ділять на кілька різновидів:
- пікулі. Це невеликі плоди до 5 см. Вони підходять для додавання до салатів, маринування або приготування закусок. Одержують їх переважно із сортів корнішонного типу, вони практично не мають насіння;
- корнішони. Популярні типи огірків завдовжки до 10 см. Їх можна як маринувати, так і солити. Завдяки щільній м’якоті без порожнеч плоди залишаються хрусткими навіть після обробки;
- середньоплідні. До таких відносять сорти завдовжки до 15 см. Найчастіше їх вживають у їжу сирими. Коли вони досягають розміру корнішонів, їх зручно консервувати на зиму;
- довгоплідні. Такі овочі називають ще “китайськими”. Вони досягають 30 см завдовжки, і найчастіше використовуються для салатів.
За типом поверхні огірки бувають горбчастими та гладкими. Перші додатково покриті шипами різних розмірів.
Перед покупкою необхідно визначитися з такими параметрами:
- призначення. Існують як салатні сорти, так і ті, що більше підходять для консервування, маринування, засолювання;
- способи вирощування. Можна використовувати як закритий, так і відкритий ґрунт, деякі різновиди добре ростуть на балконі;
- тип. Існують партенокарпічні (самозапильні) і бджолозапильні варіанти. Останні краще вирощувати просто неба, щоб їх під час цвітіння могли запилювати комахи.
Огірок – популярний овоч, який використовують для різних цілей в Україні. Він відрізняться за кольором, довжиною, розрахований на вирощування у відкритому ґрунті, теплиці, парнику, на підвіконні чи балконі.
Перегляди: 0
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала