/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fa05a3a15d101a66b16dd02bef34a0d3d.jpg)
Свининою не варто зловживати: медики попередили про наслідки
Проблеми із вагою
Свинина містить високий рівень жиру, що сприяє набору зайвої ваги та розвитку ожиріння.
Ризик алергій та захворювань
У м’ясі свині є гістамін, який може викликати алергічні реакції, а також провокувати дерматит, апендицит і навіть холецистит. Свинячий жир важко перетравлюється, що сприяє утворенню жирових відкладень і підвищує ризик онкологічних захворювань.
Паразити та інфекції
Свинина може містити небезпечні паразити, зокрема трихінел, який викликає серйозні симптоми, як-от висока температура та блювота. Захиститися від зараження можна лише ретельною термічною обробкою м’яса.
Токсичність і канцерогенність
Лікарі прирівнюють токсичність свинини до сигарет і алкоголю, що підвищує ризик інсультів та інших серйозних захворювань. Також у м’ясі міститься гормон росту, який сприяє ожирінню та ризику розвитку злоякісних пухлин.
Інфекційні хвороби
У свинячому м’ясі можуть бути бактерії, що викликають такі хвороби, як туберкульоз і скрофульоз, особливо небезпечний для дітей.
Крім того, Знай.ua повідомляв, ціни на м'ясо змусять сісти на дієту: чого чекати українцям далі