Переможниця тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Аліна Бурик та учасниця шоу Ірина Пруднікова показали, як приготувати святкове імбирно-медове печиво.
Для приготування імбирно-медового печива зірки "Мастер Шеф" використали такі інгредієнти:
- вершкове масло - 40 г
- мед - 80 г
- цукор - 80 г
- яйце - 1 шт.
- сода - 5 г
- корінь імбиру (натертий) - 0,5 ч.л.
- кориця - 0,5 ч.л.
- борошно - 250 г (+ для підпилення)
Для айсингу (глазурі) нам знадобиться:
- яєчний білок - 1 шт.
- цукрова пудра - 200 г
- лимонний сік - кілька крапель
Спершу зірки "Мастер Шеф" змішують у мисці вершкове масло, мед, цукор, яйце, соду, імбир та корицю, ставлять цю суміш на парову баню та, постійно помішуючи, прогрівають її приблизно до 60 градусів. Температуру можна визначити і без термометра.
"На руці відчувається як достатньо гаряче, але не робить опіки", – пояснила переможниця "Мастер Шеф".
До медової маси додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто до однорідності. Коли тісто трохи охолоне, кладемо його між двома листами пергаменту та розкачуємо.
Формочками вирізаємо печиво бажаної форми, викладаємо його на деко, застелене пергаментом, і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин, залежно від розміру печива.
Готовому імбирно-медовому печиву зірки "Мастер Шеф" дають повністю охолонути, а потім прикрашають його айсингом. Для приготування глазурі просто збиваємо до однорідності яєчний білок із цукровою пудрою та лимонним соком.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.