Готуємо смачний салат з кальмарів та буряку
Різдво та Новий рік на носі, господині в пошуках рецептів, якими можна здивувати гостей та близьких. Традиційними салатами "Оселедець під шубою" та "Олів'є" вже нікого не здивуєш, пропонуємо рецепт салату, який чудово впишеться в святковий стіл.
Рецепт салату "На морському дні"
-
2 буряки;
-
3 яйця;
-
2 моркви;
-
2 зубчики часнику;
-
3 тушки кальмарів;
-
сіль на смак
-
майонез на смак.
Приготування салату
-
Буряк, яйця та моркву відварюємо, коли вони повністю остигнуть, чистимо і натираємо на терці
-
Кальмари ошпарюємо окропом, чистимо хорди, плівки та начинки. Відварюємо тушки в окропі 2-5 хвилин, за цей час вони встигнуть приготуватися, але ще не встигнуть стати твердими.
-
Кальмари дрібно нарізаємо, додаємо товчений часник та невелику кількість майонезу.
-
Викладаємо шари подібним чином як для "Оселедця під шубою". Першим шаром викладаємо моркву, солимо, промазуємо майонезом, потім шар кальмарів, далі - яєць. Останнім шаром викладаємо буряк, добре промазуємо майонезом.
-
Салат трошки утрамбовуємо та виставляємо на холод.
За бажанням салат можна прикрасити ялинкою з укропу, зерен гранату, кусочків моркви та інших продуктів.