Хурма має багато корисних властивостей.
Сезон хурмита її різновидів - а це "Корольок" і "Шарон" - розпочинається пізньої осені та триває взимку. Хурма не лише дуже смачна, а ще й багато на вміст вітамінів та мікроелементів.
У чому різниця між хурмою, "Корольком" і "Шароном", читайте у матеріалі ТСН.ua.
Форму фрукту (сферична, плоска чи трапецієподібна) визначається сортом, а колір - від темно-жовтогарячого до жовто-жовтогарячого.
Хурма має терпкуватий і в’язкий смак. Якщо плід заморозити, то і терпкуватість, і в'язкість зникне. Розморожена хурма стає м'якою та смачною. Вона має певної форми. Зазвичай хурма оранжевого кольору - іноді з червонуватим відтінком.
"Шарон" - це гібрид яблука та японської хурми. Плід дуже соковитий і не має кісточок. За смаком він нагадує абрикос або айву. "Шарон" має унікальний аромат, а ще у нього відсутній характерний в'язкий смак. Чим більше "Шарон" зберігається на холоді та морозі - тим солодшим він стає
"Корольок" - це вид хурми - кулясті, злегка сплющені плоди темного кольору. Фрукт має темно-жовтогарячий колір, а м'якоть - коричнева. Чим шкірка темніша, тим солодші плоди. "Корольок" не має терпкості.
- Навіщо заливати хурму гарячою водою: лайфгак, що працює
- З якими продуктами краще не вживати мандарини: перелік здивує
- Як обрати какао-порошок: що потрібно знати про якісний продукт