/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F4fda02fc044c8a741345c6ea369a5254.jpg)
Яке вершкове масло краще купувати: 72% чи 82% — в чому різниця
Багато українців переконано, що вершкове масло, жирність якого 72%, є неякісним продуктом, а тому побоюється його брати в магазинах.
Фахівці стверджують, що побоювання українців зовсім не є безпідставними. Але все ж потрібно розібратися у різниці між цими продуктами.
Вершкове масло виробники розділяють за жирністю на три види:
- традиційне — 82%;
- селянське — 72%;
- бутербродне — 60-65%.
Відповідно, чим менший відсоток жирності у продукті, тим більше в ньому міститься сироватки.
Найкращим і найбільш якісним вважається традиційне вершкове масло, жирність якого складає 82%. В ньому міститься всього лише 16% сироватки.
Звісно, селянське масло з жирністю 72% не шкідливе для нашого організму, проте саме його найчастіше підробляють, а тому слід бути дуже уважними. Якщо ви не зовсім впевнені у виробнику, тоді краще брати все ж вершкове масло з 82% жирністю.