Зазвичай "Медовик" готують зі сметанним кремом. Але заварний крем подарує зовсім нові гастрономічні враження.
Приготувати торт "Медовик" із заварним кремом точно варто всім шанувальникам цього чудового десерту. Зазвичай медовик готують зі сметанним кремом. Але із заварним точно варто спробувати, тоді у вас вийде ніжніший десерт. Фокус розповість, як його приготувати.
Медовик із заварним кремом
Інгредієнти:
- борошно — 650 г;
- цукор — 180 г;
- вершкове масло — 50 г;
- чотири яйця;
- мед — 70 г;
- сода — 1 ч. л.;
- дрібка солі.
Для заварного крему:
- молоко — 1 л;
- чотири яйця;
- цукор — 180 г;
- борошно — 40 г;
- вершкове масло — 50 г.
Спочатку приготуйте тісто для коржів медівника. Мед покладіть у каструлю. Додайте соду та поставте на гарячу водяну баню. Нагрійте, щоб суміш збільшилася в об'ємі в 2 рази.
Яйця збийте вінчиком із цукром і сіллю. Додайте вершкове масло та медову суміш. Поставте на гарячу водяну баню і, помішуючи, варіть 5 хвилин. Зніміть з вогню і дайте охолонути протягом 10 хвилин.
Додайте порціями борошно і ретельно вимісіть тісто. Приберіть у холодильник на 1 годину.
І приготуйте крем. Масло наріжте кубиками та залиште при кімнатній температурі. Яйця збийте з цукром і борошном у каструлі. Помішуючи вінчиком, влийте холодне молоко, намагаючись, щоб не утворювалися грудочки. Поставте каструлю на слабкий вогонь і, постійно помішуючи вінчиком, доведіть масу до кипіння. Варіть близько 10 хвилин. Зніміть з вогню і дайте охолонути до теплого стану. Протріть через дрібне металеве сито. Додайте в отриману суміш вершкове масло, постійно збиваючи вінчиком. Дайте крему повністю охолонути.
Тісто розділіть на 8 частин. Розкачуйте кожну порцію в тонкий корж, випікайте по одному.
Випікайте приблизно 3 хвилини за 190°C до золотистого кольору. Готові коржі промажте заварним кремом і складіть стопкою на тарілку. Обрізки тіста розкришіть і посипте медовик зверху та з боків. Залиште на 1 годину за кімнатної температури, потім приберіть у холодильник на 3 години.
Читайте також:
Медовик без випічки: рецепт смачного десерту з кремом-пломбіром
Домашній медовик: класичний український торт
Смачний торт. Рецепт швидкого медівника без розкачування коржів