Найскладніше у приготуванні страви – це робота з капустяним листям, такі методи допоможуть швидко зробити його м’яким.
Як швидко підготувати капусту на голубці без варіння, щоб листя було м’яким і не рвалося
- Оцет. Це досить простий і швидкий спосіб приготування капустяного листя на голубці. Треба зробити розчин із води й оцту, змішавши складники у пропорції 2:1. Занурте у розчин листя на голубці на 10-15 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб воно стало м’яким та ніжним, але не рвалося.
- Заморожування. Заморожене капустяне листя стає м'якшим і легше піддається згортанню. Просто покладіть головку капусти до морозилки на ніч. Після такої процедури листя легко відділятиметься від качана без варіння.
- Мікрохвильовка. Якщо немає часу на замочування чи замороження капусти, тоді варто скористатися мікрохвильовою піччю. Візьміть потрібну кількість капустяних листків, загорніть їх у мокрий рушник та відправте до мікрохвильовки. Увімкніть піч на повну потужність, 1 хвилини буде досить, щоб листя під дією тепла й вологи швидко приготувалося.
Як приготувати ефективний засіб із підручних складників для виведення навіть застарілих плям
Якщо купили пересолений оселедець, не варто панікувати: 3 способи, які вирішать проблему
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала