Суперфналістка дванадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати ніжний і ароматний сирний кекс для святкового столу.
Щоб приготувати смачний святковий кекс, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере:
- 180 г вершкового масла (кімнатної температури)
- щіпка солі
- 140 г цукру
- 2 яйця
- 180 г кисломолочного сиру (жирність 9%)
- 390 г борошна
- 10 г розпушувача
- 3 г меленої кориці
- 2 г сушеного імбиру
- 130 г горіхів (волоські)
- 300 г сухофруктів
- сік одного-двох апельсинів
- 40 г коньяку (чи рому)
- 60 г цукрової пудри - для посипки
Зірка "Мастер Шеф" добре промиває сухофрукти, а потім заливає сумішшю коньяку та апельсинового соку, щоб рідина повністю їх вкривала, за необхідності можна додати трішки води. Замочуємо сухофрукти мінімум на кілька годин, можна на ніч.
До мʼякого вершкового масла додаємо цукор, сіль і збиваємо до побіління та збільшення в обʼємі. Після цього додаємо кисломолочний сир, два яйця та збиваємо до однорідної консистенції.
Поступово до сирної маси "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає суміш борошна з розпушувачем і лопаткою замішує тісто. Слідом додаємо корицю, імбир, сухофрукти (без рідини), горіхи та добре вимішуємо.
У форму для кекса, змащену вершковим маслом, викладаємо тісто та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин. Готовому кексу даємо охолонути, а потім посипаємо його цукровою пудрою та прикрашаємо за бажанням.
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко додала, що такий сирний кекс стає максимально смачним, якщо дати йому настоятися мінімум кілька годин, а краще ніч.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.