Присмачують пшеницю медом, маком, горіхами, цукатами, родзинками або іншими сухофруктами, а ще заливають узваром. Рецепт найсмачнішої розсипчастої куті розповідає 24 Канал з посиланням на УНІАН.
Рецепт різдвяної куті
- Час: 1 година (2 години – якщо кутя нешліфована)
- Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
– 1 стакан шліфованої пшениці;
– 150 грамів сухофруктів (яблука, абрикоси, груші, сливи);
– 100 грамів родзинок;
– 100 грамів маку;
– 100 грамів горіхів волоських;
– 2 – 3 столові ложки меду;
– цукор до смаку та за бажанням.
- Шліфована пшениця вариться 20 – 30 хвилин і не потребує замочування. Тому промийте її та поставте на середній вогонь. Коли помітите, що вона "лопає" – крупа готова. Вимкніть вогонь та залиште вистигати.
- Поки пшениця вариться промийте сухофрукти та викладіть у каструлю з 2 літрами води. Поставте на вогонь та варіть узвар 10 – 15 хвилин після закипання.
- Мак промийте, залийте окропом і залиште на 20 хвилин під кришкою. З розпареного маку злийте воду і перетріть зерна у ступці. Родзинки теж залийте окропом на 15 хвилин, а горіхи подрібніть.
- У велику миску викладіть варену пшеницю і заправте медом, родзинками, горіхами та сухофруктами з узвару. Перемішайте та скуштуйте – за потреби додайте меду чи інших інгредієнтів, й доведіть до смаку. Подавайте до столу.
Веселих свят!
А ви знаєте: як зробити, щоб із пампухів не витікала ягідна начинка.
Теги за темою
РождествоПоділитися сюжетом
Джерело матеріала