Рецептом святкових пампухів, які завжди виходять неймовірно смачними та ароматними, поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.
"Обожнюю аромат пампух. Запах затишку, комфорту та дитинства", – відзначила шеф-кухар.
Для тіста в розрахунку на 12-16 пампушок нам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 370 г
- дріжджі живі - 21 г
- цукор - 50 г
- молоко - 160 г
- яєчний жовток - 1 шт.
- сіль - дрібка
- вершкове масло - 50 г
Крім того, знадобиться цукрова пудра для обсипки, олія для смаження та начинка за бажанням.
Для опари змішуємо цукор, дріжджі, 100 г борошна та тепле молоко, лишаємо на 10-15 хвилин до появи пухирців.
До опари додаємо яєчний жовток, сіль, розтоплене вершкове масло та поступово всипаємо борошно (його може знадобитися трохи менше). Замішуємо тісто, накриваємо його рушником і лишаємо в теплому місці на годину.
Коли тісто добре підійде, обминаємо його та розкачуємо до товщини 0,5-1 см на поверхні, трішки припиленій борошном. Круглою формочкою чи просто склянкою вирізаємо пампухи, викладаємо на пергамент, накриваємо рушником і лишаємо на 30 хвилин.
У великій кількості добре розігрітої олії смажимо пампухи на середньому вогні до румʼяності з обох боків. Готові пампухи викладаємо на паперовий рушник.
Коли пампухи трохи охолонуть, робимо в них збоку отвори ножем чи деревʼяною шпажкою та начиняємо джемом чи іншою начинкою. Зверху притрушуємо пампухи цукровою пудрою.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.