Для здоров'я організму хронічні запальні процеси досить небезпечні.
Крім стандартного лікування, коригувати свій стан та знімати запалення можна за допомогою правильно підібраних продуктів.
Зелені овочі
Як відомо, у таких овочах є вітамін К, який і має протизапальну дію на організм. Цей вітамін є у шпинаті, брюссельській капусті, броколі, капусті калі, щавлі. Тому ці овочі, особливо в сезон, повинні бути на столі у кожного.
Фрукти
Фрукти також містять антиоксиданти, що прибирають запалення. Слід вибирати фрукти найяскравіших кольорів, такі як ожина, чорниця, малина, вишні, яблука та апельсини з лимонами. У цитрусових ще й антиоксиданти, які також успішно борються із запаленням.
Риба
У ній містяться жирні кислоти Омега-3, що протидіють запальним процесам. Тому рибні страви мають бути на столі щонайменше кілька разів на тиждень.
Імбир
Імбир здійснює уповільнення виробництва, у організмі цитокінів, здатних викликати запалення на хронічному рівні. Чай з імбиром та додавання його до страв допоможе уникнути або зменшити запалення в організмі.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.
Раніше ми повідомляли, що спортзал вам не потрібен, починайте збирання: як схуднути роблячи домашні справи.