Багатьох кухарів турбує, як зробити бульйон з курки прозорим та золотистим.
Саме курячий бульйон вважається однією з найбільш популярних перших страв серед українців. Однак, не всі знають хитрість, як зробити його ще ароматнішим і смачнішим за допомогою лише одного інгредієнта.
Цей інгредієнт доступний і бюджетний. І це — курячі кістки. Їх потрібно покласти в бульйон окремо від м'яса. Спочатку відокремте м'ясо від кістки, покладіть його у воду і поставте каструлю на вогонь.
Кістки ж відправте на сковороду, змащену олією, і трішки обсмажте. Як тільки на них з'явиться золотиста скоринка — можете також кидати їх в бульйон.
Однак, кажуть досвідчені кулінари, дуже важливо не переборщити з кількістю кісток. На 1 л бульйон вистачить 50 г цього продукту. У вас вийде навариста, прозора і яскрава страва.
А завдяки легкому обсмажуванню кісток перед тим, як кинути їх до бульйону, рідина набуде приємного золотистого кольору і стане духмянішою. Не забудьте також додати ріпчасту цибулю, яка робить бульйон по-справжньому неперевершеним. А моркву краще не натирати, а нарізати на невеликі шматочки.