Є продукти, які здаються зовсім неочевидним вибором до келиха сухого, напівсухого чи напівсолодкого вина, однак саме вони здатні повністю розкрити смак вишуканого напою.
Розповідаємо про сміливі поєднання червоного вина та деяких продуктів, які обов’язково здивують ваших гостей.
З якими продуктами можна поєднувати червоне вино: несподівані тандеми
- Чорний шоколад із сіллю. Темний шоколад, який має уміст какао від 70%, з тонкою ноткою морської солі ідеально доповнить напівсухі та напівсолодкі червоні вина. Таніни вина й какао працюють як тандем: вони підсилюють одне одного, а сіль додає вишуканості. Просто розламайте плитку шоколаду на маленькі шматочки й подавайте як легку закуску чи десерт.
- Обсмажені баклажани з часником. Так, це поєднання досить несподіване. Однак цей овоч має насичену текстуру та солодкуватий присмак, тому чудово доповнюватиме смак червоного вина. Особливо закуска буде ідеальною для сухого вина, так як пом’якшуватиме його кислотність і підкреслюватиме фруктові ноти.
- В'ялені томати. Їхній насичений карамельний смак буквально створений для червоного вина. Особливо добре вони розкриваються з винами, які мають фруктові ноти. В’ялені томати можна подавати як самостійну закуску або додати їх до брускет із вершковим сиром.
- Чипси з пармезану. Хрусткі, солонуваті чіпси з пармезану на відмінно поєднуються з напівсухими та напівсолодкими винами. Вершковий смак чипсів підсилюватиме м'якість напою, створюючи ідеальний баланс. Щоб зробити чипси, натріть пармезан, розкладіть невеликими гірками на пергаменті та запечіть у духовці до золотистого кольору.
- Гірка кава. Такий тандем напоїв підсилюватиме їхні смаки. Найкраще кава підходитиме до напівсолодких вин. Зваріть свіжий еспресо і подавайте маленькими порціями у поєднанні з вином – такий контрастний дует розкриє несподівані грані смаку.
Узвар із сухофруктів: рецепт традиційного напою на Святвечір
Як швидко позбутися неприємного запаху в холодильнику: неочікуваний метод
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала