Зірка шоу "Мастер Шеф" і "Супермама" Віталіна Мкртчян у себе Instagram показала, як приготувати пухкі та неймовірно смачні бананові панкейки без цукру.
Є безліч рецептів панкейків: на молоці, на йогурті, на сметані, на воді, але зірка "Мастер Шеф" зазвичай готує їх на кефірі.
Для приготування бананових панкейків зірка "Мастер Шеф" використовує:
- яйце - 1 шт.
- кефір - 300 г
- борошно - 300 г
- банани (дуже стиглі) - 3 шт.
- олія - 2 ст.л.
- розпушувач - 1 ч.л.
- спеції (кориця, мускатний горіх) - за бажанням
- сіль - щіпка
Банани зірка "Мастер Шеф" розминає виделкою до однорідності. Додаємо яйце, кефір і перемішуємо. Важливо: кефір має бути кімнатної температури, можна прогріти його 30 секунд у мікрохвильовці – у результаті панкейки будуть максимально пухкими.
До бананової маси зірка "Мастер Шеф" додає олію та перемішує. У кінці додаємо суміш борошна з розпушувачем і спеціям та ще раз добре перемішуємо до однорідності.
Смажити панкейки треба на сухій добре розігрітій пательні на середньому вогні. Готуємо з одного боку до появи бульбашок, потім перевертаємо та смажимо ще кілька хвилин з другого боку.
Подаємо бананові панкейки зі сметаною та медом. Зірка "Мастер Шеф" жартує, що не любить готувати такі панкейки, тому що діти їх зʼїдають ще до того, як вона досмажить усі та подасть до столу, бо це неймовірно смачно.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.