/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F5abe25a4087a4b8f9cfe41f32a02a852.jpg)
Дієта при артриті: які продукти знижують симптоми запалення
Артрит може вразити будь-яку людину, незалежно від віку, включно з дітьми та молоддю.
Ревматоїдний артрит – це хронічне захворювання, що викликає біль, набряк і скутість суглобів. Спеціальної дієти при артриті немає. Просто рекомендується здорове різноманітне харчування.
Зокрема, риб’ячий жир допомагає зменшити загальне запалення та може допомогти зменшити біль у суглобах і скутість. Також варто споживати більше овочів та фруктів, олію та продукти, багаті на мононенасичені жири (наприклад, оливкову олію).
Що потрібно виключити з раціону при ревматоїдному артриті
Продукти, що містять трансжири:
- масло та маргарин (при нагріванні вміст трансжирів збільшується)
- оброблене червоне м’ясо тваринного походження (ковбаси, сосиски)
- страви швидкого приготування (фаст-фуд, напівфабрикати)
- промислові хлібобулочні вироби (кекси, торти, печиво, випічка та пончики)
Сіль
Споживання солі (хлориду натрію) понад 6 г на день може спричинити запалення. Високе споживання солі також може збільшити ризик високого кров’яного тиску для деяких людей.
Раніше ми писали, як покращити здоров’я серцево-судинної системи.