/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fa042c8dc4174796366aaf31a666eed35.jpg)
Названо розповсюджену помилку, яка перетворює каву на отруту
Експерти з безпеки харчування рекомендують уникати цієї помилки під час приготування кави, вона може зробити улюблений ранковий напій токсичним.
Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці чи на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров'я.
Чому не можна розігрівати остиглу каву
Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її складові компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.
Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки і може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів.
Експерти з безпеки харчування рекомендують по можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров'ям.
Чи правда, що мед не псується: про це майже ніхто не знає
Як посіяти насіння на розсаду "в окріп": цікавий метод вирощування саджанців у зимовий період