Як правильно додавати цитрус до чаю, щоб зберегти його корисні властивості для здоров'я?
Що може бути кращим, ніж чашка гарячого чаю з лимоном взимку ввечері після роботи? Він не лише зміцнює імунітет та додає енергії, але й добре зігріває, створює відчуття затишку, стимулює обмін речовин і підвищує настрій.
Але чи знаєте ви, що, ймовірно, додаєте лимон до чаю неправильно?
Не так давно експерти з харчування вказали, що кислота в м’якоті лимона може негативно впливати на таніни чаю, а саме вони роблять чай корисним. Через це напій може стати гірким або набувати металевого смаку.
Крім того, існує багато продуктів, які можуть знизити користь чаю, а деякі з них навіть завдати шкоди здоров’ю. Наприклад, білкова їжа — не найкращий варіант. Краще уникати бутербродів з м’ясом чи сирами, оскільки білки перешкоджають засвоєнню антиоксидантів.
Також варто уникати продуктів, що містять багато заліза, а також гострої їжі. Чай з молоком — теж не найкращий вибір, оскільки молоко значно знижує корисність антиоксидантів.
Також дуже важливо не заливати лимон окропом, якщо ви хочете насолодитися гарячим чаєм з цитрусом. Високі температури руйнують вітамін С і негативно впливають на ефірні олії, які є в лимоні.
Найкраще спочатку заварити чай, дати йому трохи настоятися, а потім додавати скибочку лимона.
Якщо ваша мета — зміцнити імунітет, замість чаю з лимоном краще звернути увагу на імбирний напій. Для його приготування потрібно натерти корінь імбиру, додати трохи меду, за бажанням кардамону та лимон. Такий напій вразить своїм ароматом, смаком та великою кількістю корисних речовин.