/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F7a6cf8014be1e9e9e59031a81c02b339.jpg)
Морепродукти стають небезпечними: вчені зробили шокувальне відкриття
Виявлені в морепродуктах мікроскопічні волокна включають пофарбовану бавовну, целюлозу та мікропластик.
В тканинах майже всіх риб і молюсків, виловлених у Тихоокеанському північному заході, виявили частинки пластику та інших забруднювачів.
Про це повідомило видання Science Alert.
Дослідження, проведене на 182 морських істотах, показало, що лише дві з них не містили сторонніх частинок. Виявлені мікроскопічні волокна включають пофарбовану бавовну, целюлозу та мікропластик. Вчені побоюються, що ці частинки можуть впливати на здоров'я організмів, зокрема, людей, оскільки мікроволокна можуть переміщатися з кишківника до інших тканин, таких як м'язи.
"Нещодавно вчені помітили, що люди, які їдять більше морепродуктів, як правило, містять більше мікропластику у своєму тілі, особливо ті, хто споживає двостулкових молюсків, таких як устриці чи мідії. Як довго ці пластики залишаються в організмі і що вони роблять зі здоров'ям людини, невідомо і вимагає термінових досліджень", - йдеться в повідомленні.