Для приготування супу краще брати червону сочевицю.
Гарячий і ароматний суп із сочевицею — страва, що зігріє холодного зимового дня і наповнить організм корисними вітамінами та мікроелементами. Адже в сочевиці — достаток калію, магнію, кальцію, фосфору, цинку, вітамінів групи B. Регулярне вживання сочевиці позитивно впливає на здоров'я кишківника, а також судин, допомагає знизити рівень холестерину в крові та запобігти розвитку атеросклерозу. Рецептом смачної та корисної страви поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.
Суп із сочевицею
Інгредієнти:
- філе стегна курки – 350-400 г;
- картопля – 3-4 шт;
- сочевиця червона – 1 склянка;
- цибуля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- часник – 1 зубчик;
- томатна паста – 2 ст. л;
- сіль, перець – за смаком;
- копчена паприка – за смаком;
- зелень.
- вершкове масло або олія – для засмажки.
Спосіб приготування:
На олії посмажити цибулю з морквою, додати часник, філе стегна. У цей момент додати і копчену паприку. Трошки просмажити і додати промиту червону сочевицю.
Далі додати почищену і порізану кубиками картоплю, залити водою і варити до готовності картоплі та сочевиці, періодично знімаючи пінку. Наприкінці додати лавровий лист, перець духмяний, томатну пасту. Варити ще 1-2 хв, додати зелень і зняти з вогню. Дати постояти трохи і подавати до столу.
Читайте також:
Солянка з копченостями: рецепт зігріваючого супу для зимових вечорів
Капусняк: рецепт смачного зігріваючого супу з квашеної капусти
Тайський суп том ям внесли до списку спадщини ЮНЕСКО: рецепт популярної страви