У цієї страви дуже довга історія. Головні інгредієнти – картопля, цибуля та м'ясо, переважно курятина. Головне правило, якого варто дотриматися – ханум готується на пару.24 Канал пропонує приготувати його за рецептом "Смач".
Рецепт ханума з куркою
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 400 – 450 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 250 мілілітрів води;
– 1 столова ложка рослинної олії;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 0,5 чайної ложки цукру;
– 400 грамів курячого філе;
– 3 – 4 картоплини;
– 1 – 2 ріпчасті цибулини;
– рослинна олія для смаження.
Приготування:
Змішайте 250 мілілітрів теплої води, сіль, цукор, яйце і рослинну олію у великій мисці. Поступово додавайте просіяне борошно.
Як тільки перемішувати ложкою стане важко, перенесіть тісто на стіл і вимішуйте руками, поки воно не стане м'яким та еластичним. Обгорніть тісто плівкою та залиште на 10 – 15 хвилин.
Промийте м'ясо, зріжте плівки та зайвий жир (якщо є). Картоплю та цибулю почистіть. Наріжте м'ясо, картоплю та цибулю на невеликі кубики. Додайте сіль і перець за смаком. За бажанням додайте улюблені спеції. Все добре перемішайте.
Розділіть тісто на дві рівні частини. Одну частину сховайте в пакет або обгорніть плівкою. Другу частину розкачайте на присипаному борошном столі в тонкий пласт.
Змастіть пласт тіста рослинною олією та рівномірно розподіліть половину начинки. Почніть акуратно згортати тісто в рулет.
Продовжуйте формувати рулет з тіста, акуратно з'єднуючи край. Намагайтеся не робити занадто товстий шар тіста на кінцях.
Змастіть чашу пароварки рослинною олією. Перекладіть в неї рулет і також змастіть його олією. Готуйте на пару близько 30 – 35 хвилин.
Готовий ханум з м'ясом і картоплею подавайте з улюбленим соусом.
Смачного!
Цікава альтернатива: якими інгредієнтамикраще замінити яйце в котлетах.