Господині всієї України дедалі частіше відроджують спадкові страви свого регіону. Відомою гастроспадщиною Рівненщини є крупник, або ж куліш зі свинячим шлунком та овочами. Про це повідомляє Суспільне.
Жителька села Руда-Красна Клеванської громади Дарія Власюк поділилася секретом цієї давньої страви, яку господині села й досі готують, адже кулінарні рецепти передають в родинах із покоління в покоління.
“Такий крупник готували наші предки, які жили на Клеванщині, а саме у селі Руда-Красна, — розповіла господиня Дарія Власюк. — Страва проста. Для приготування знадобиться пшоно, морква, цибуля, спеції і сам шлунок, звичайно, попередньо замочений в суміші оцту та цибулі”.
Перегляди: 0
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала