Окрім того, що ця рідина вкрай корисна для здоров’я, її також можна використовувати для інших потреб.
Зазвичай після того, як хрусткі мариновані огірочки з’їдаються, більшість господинь просто висипають розсіл в раковину. І зовсім дарма. Бо ця рідина має неабияку цінність не лише для здоров’я, її можна застосовувати також і для побутових потреб. Розповідаємо, як застосувати огірковий розсіл з максимальною користю для здоров’я та побуту.
Яка користь розсолу з огірків для здоров’я та побуту
- Складник для тіста. На розсолі з огірків виходить дуже смачне печиво. Для приготування такого смаколика треба взяти по одній склянці розсолу й цукру, 3 склянки борошна, 100 мл соняшникової олії, чайну ложку солі. Тісто треба добре вимісити й поставити на 20 хвилин відпочивати. Далі можна вирізати печиво будь-якої форми і випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів.
- Засіб для миття посуду. Завдяки тому, що розсіл містить оцет, він на відмінно впорається з тими забрудненнями, які не відмиваються звичайним мийним засобом. Наприклад, огірковий розсіл підійде для миття деко чи сковорідок з нагаром. Для цього треба налити розсіл на брудну поверхню і залишити на пів години. Потім потерти забруднення щіткою чи жорсткою губкою, нагар зійде, як і не було.
- Користь для здоров’я. Розсіл з огірків містить купу вітамінів та мінералів, які йому віддали овочі. За рахунок вмісту вітаміну С продукт корисний для зміцнення імунітету, особливо в холодну пору року. Також розсіл містить вітамін А, вітаміни групи В та Е, а ще магній, натрій, цинк, фосфор, калій і кальцій, тому він корисний практично для всіх систем організму. Розсіл налагоджує роботу кишківника, зміцнює кістки, волосся й нігті, допомагає залишатися шкірі еластичною та пружною, а ще корисний для швидкого схуднення.
- Добриво. Огірковий розсіл також можна використовувати як підживлення для тих рослин, які люблять кислий ґрунт. Наприклад, для магнолії, високорослої чорниці, азалії, рододендронів, вересу та інших.
На якому місці найкраще садити кабачки, щоб збирати урожай відрами
Що треба додати в каструлю під час варіння пельменів, щоб вони стали в рази смачнішими
Дріжджове тісто швидко підніметься, буде легким і пухким: додайте ось цей інгредієнт
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала