Борошно – це той інгредієнт, без якого у випічці не обійтися. Та вибір все ж залишається – яке саме борошно ви будете використовувати, повідомляє 24 Канал з посиланням на Real Simple. А використання альтернатив може суттєво вплинути на поживну цінність вашої улюбленої випічки.
Цілозернове борошно
Цілозернове борошно ідеально підходить для того, щоб випікати домашній хліб та інші хлібобулочні вироби. Таке борошно містить частини пшениці у цілісному вигляді, включно з висівками. А це насичує його клітковиною.
Окрім неї, у такому борошні ви також знайдете значно більше протеїну та заліза, що робить його надзвичайно корисним та поживним. Якщо ви новачок у використанні цілозернового борошна, ви можете спершу поєднувати його зі звичайним, поки не знайдете ідеальне співвідношення.
Житнє борошно
Жито – це поживне та корисне зерно, що є неймовірним джерелом розчинної клітковини. Житнє борошно також виготовляється з зерен, що нагадують пшеницю, та все ж відрізняються тим, що містять марганець, мідь та фосфор.
Окрім того, жито багате на фітонутрієнти – рослинні хімічні сполуки, що допомагають боротися з хворобами та захищають організм від стресу.
Житнє борошно дуже корисне / Фото Pexels
Борошно з коричневого рису
Це хороший вибір для людей, які дотримуються безглютенової дієти, адже в ньому не міститься глютену, натомість є чимало поживних речовин. І на відміну від багатьох безглютенових видів борошна чи сумішей, альтернатива з коричневого рису піддається мінімальній обробці.
Його можна комбінувати з іншими видами борошна під час випікання, а також використовувати для згущення соусів та підлив.
Борошно з полби
Полба містить чимало клітковини та може надати ледь помітної солодкості вашій випічці. Вона м'якша та легша, ніж цілозернове борошно, і для деяких людей, що важко засвоюють пшеницю, вона може стати неймовірною альтернативою. До того ж на одну порцію борошна припадає приблизно 19 грамів клітковини.