Для приготування закуски можна брати будь-який сир, наприклад, сулугуні.
Ситний перекус із лаваша та курки — страва, яка вгамує голод і наситить на кілька годин. Її можна брати з собою в школу або на роботу, а також приготувати до приходу гостей, оскільки це не займе багато часу. Своїм рецептом поділилася кулінарна блогерка Наталія Жук.
Лаваш у хрусткій скоринці
Інгредієнти:
- куряче філе – 500 г;
- приправа для курки – 1 ч. л;
- сіль – 0,5-1 ч. л;
- рослинна олія для смаження;
- болгарський перець;
- помідор – 0,5 шт;
- петрушка; сир – 150 гр;
- кукурудзяні пластівці несолодкі – 150 г;
- яйця – 1-2 шт.
Спосіб приготування:
Куряче філе порізати на невеликі шматочки, додати приправу для курки і сіль за смаком, добре перемішати.
На пательню налити рослинну олію, розігріти та викласти м'яса. Смажити на середньому вогні.
Поки м'ясо смажиться, болгарський перець почистити і додати його в м'ясо, смажити ще кілька хвилин.
Готове м'ясо викласти в миску, дати йому трохи охолонути. Потім додати 1/2 помідора і дрібно нарізану зелень. Сир (будь-який, за смаком) натерти на тертці і висипати в миску. Усе добре перемішати.
Кукурудзяні пластівці подрібнити за допомогою дерев'яної качалки.
На круглий лаваш викласти начинку і загорнути. Обваляти спочатку у збитому яйці, а потім — у кукурудзяних пластівцях і викласти на деко, застелене пергаментом. Зверху ще посипати рештою натертого сиру. Випікати в розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин.
Читайте також:
Смачна закуска за 10 хвилин: рецепт східної піци на лаваші із секретною приправою
Рулет із лаваша з банановою начинкою: як приготувати смачний десерт
Рулет із лаваша зі шпротами: як швидко приготувати смачну закуску