На приготування такого згущеного молока у вас піде не більше півгодини.
Згущене молоко — інгредієнт, який однаково добре підходить як добавка до випічки, до чаю, до млинців і до багато чого іншого. Його не обов'язково купувати в супермаркеті, оскільки легко приготувати в домашніх умовах. Як це зробити, використавши лише три інгредієнти, розповіла і показала кулінарна блогерка Валерія Велігура. Вона приготувала її з кокосовим смаком.
Домашнє згущене молоко
Інгредієнти (на 300 гр):
- кукурудзяний крохмаль – 15 г;
- кокосове молоко – 500 мл;
- мед або натуральний – 60 г.
Спосіб приготування:
50 мл кокосового молока змішати з крохмалем, щоб не було грудочок. У широку каструлю з товстим дном вилити напій, що залишився, і додати мед або сироп. Поставити на середній вогонь і помішуючи, довести до кипіння. Додати розведений кукурудзяний крохмаль і перемішати. Трохи зменшити вогонь і, періодично помішуючи, варити до золотистого кольору і загустіння (10-15 хв).
Зняти з вогню, ретельно пробити блендером, перелити в чисту баночку і дати охолонути.
Читайте також:
Повітряний і ніжний: рецепт класичного торта "Пташине молоко"
Швидкий торт без борошна і цукру: смачний десерт за 7 хвилин
Домашнє згущене молоко: ідеальний рецепт смачних ласощів