er>
Щоб цього не сталося, потрібно дотримуватися певної технології, яка забезпечить страві необхідну насиченість і прозорість. Який продукт врятує каламутний бульйон, й перетворить його на прозорий, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Що кинути в каструлю, щоб бульйон був прозорим
Експерти виявили, що сирий яєчний білок дуже ефективно вловлює найдрібніші тверді частинки. Лише два яєчних білки здатні очистити до 3 літрів бульйону.
Кулінарам можна розглянути альтернативу: подрібнену яєчну шкаралупу, яка також може слугувати цінним інгредієнтом у процесі освітлення.
Але важливо: продукти не можна кидати в киплячий бульйон. Білок або шкаралупа повинні опинитися в блюді вже в той момент, коли воно трохи охолонуло. Після того, як бажані інгредієнти додані, кухарі можуть знову поставити на вогонь, щоб продовжити процес приготування.
В результаті повторного доведення рідини до кипіння абсорбент збере всі лишні домішки. Залишиться лише видалити їх шумівкою.
Дотримання цієї рекомендації дозволить приготувати прозорий бульйон, який збереже яскравий смак.
Цікаво: є простий спосіб врятувати охололе картопляне пюре.