![Морква, горіхи – і готово: рецепт універсального салату до будь-яких страв](https://thumbor.my.ua/hQq9Shm90HxYfBJXoB5tIsHEKiU=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc47594ed72c505db69e2a0d9e77a9091.jpg)
Морква, горіхи – і готово: рецепт універсального салату до будь-яких страв
Досвід – це вміння створити шедевр навіть з найпростіших інгредієнтів. І цей салат – пряме тому підтвердження. 24 Канал пропонує спробувати цю універсальну страву від порталу Ukr.Media.
Рецепт салату з морквою та горіхами
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 400 – 500 грамів моркви;
– 10 волоських горіхів (або інших);
– 3 – 4 зубчики часнику;
– приблизно 1 склянка сметани;
– сіль, перець та цукор до смаку;
– спеції (коріандр, гвоздика, чорний перець) – за бажанням;
– сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив) – за бажанням.
Приготування:
- Натріть моркву на крупній тертці, трохи посоліть, злегка помніть та залиште на 5 хвилин. Це допоможе їй пустити сік і зробить текстуру м'якшою.
- Подрібніть горіхи у ступці, блендері або м'ясорубці. В ступці вони стають ніжнішими і маслянистішими.
- Пропустіть часник через прес.
- Запарте сухофрукти (родзинки, курагу, чорнослив) окропом на пів години, потім наріжте їх. Вони нададуть салату оригінального смаку і легкої солодкості.
- Змеліть коріандр, додайте дрібку солі та цукру. Змішайте з часником, горіхами і сухофруктами, якщо їх використовуєте.
- Додайте підготовлені інгредієнти до моркви, перемішайте і заправте сметаною. Майонез не підійде — сметана надає більш ніжного, натурального смаку.
- Найкраще залишити салат у холодильнику на 30 – 60 хвилин, щоб смаки стали насиченими і гармонійними.
- Перед подачею можна збризнути лимонним соком.
Смачного!
Його обожнюють усі: рецепт домашнього хачапуріпо-аджарськи.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала