![Нарешті однозначна відповідь: що слід зберігати у нижніх ящиках холодильника](https://thumbor.my.ua/4xiJfO5xusWSU7tFN4GIuqzxH4M=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F5d3bae3c80960802c3a108c2129f1739.jpg)
Нарешті однозначна відповідь: що слід зберігати у нижніх ящиках холодильника
Ручаємося, що ви зберігаєте на нижній полиці холодильника не ті продукти.
Нижні ящики холодильника призначені не для овочів та фруктів, як вважає більшість з нас. Експерти з безпеки харчування наголосили, що нижня полиця холодильника насправді призначена для охолодження м'яса та риби.
Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".
Спеціалісти зазначають, що 90% людей неправильно використовують нижню полицю, зберігаючи там овочі, корнеплоди та фрукти. Проте холодильних влаштований іншим чином. І не дарма. Саме нижні полиці є найбільш холодними, тож призначені для охолодження м'яса та риби.
"Цю зону називають нульовою, адже температура там має триматися приблизно на 0°C. І якщо класти туди свіжі фрукти та овочі, ви незабаром помітите, що вони постійно підморожуються. А це швидко позначиться на тому, які ці продукти смакуватимуть, та на тому, як довго вони можуть зберігатися", – йдеться у матеріалі.
Тож свіжі фрукти й овочі набагато доцільніше буде складати у верхні секції, якщо в холодильнику немає нижніх ящиків. Зазвичай температура вгорі холодильника зберігається на рівні 4-5°C – а це оптимальне середовище для зберігання свіжих продуктів.
Як слід зберігати продукти у холодильнику
На середніх полицях холодильника радять зберігати молочні продукти: сири, молоко, йогурт та кефір. Також там варто класти і різноманітні фреші та соки.
Бічні секції в холодильнику ідеально підійдуть для їжі, що містить багато консервантів та має тривалий термін придатності (безалкогольні напої, консерви, соуси та маринади).
А ось молочні продукти для бічних поличок не підходять, навіть якщо ви звикли до такого розташування. Зважайте на те, що температура на бічних полицях найвища – близько 10°C.
Нагадаємо, нутриціологиня Ольга Дорош розповіла, чипотрібно мити сире м'ясо перед приготуванням і заморожуванням.