![Як правильно зберігати часник, щоб не висохнув: поради від господинь](https://thumbor.my.ua/RtNjcRTw8VXtzDBhHcs5KrHguKY=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F7ce50c172f2ffda47e653a2e8eef7875.jpg)
Як правильно зберігати часник, щоб не висохнув: поради від господинь
У погребі та холодильнику часник найчастіше псується, тому варто про ці місця забути й обрати кращі варіанти, які пропонують господині, пише 24 Канал.
Де зберігати часник
Прохолодне місце
Щоб часник якомога довше був свіжим, зубчики потрібно тримати неушкодженими в шкірці. Розбивання на частини пришвидшує висихання й скорочує час зберігання. Тримати часник потрібно цілий в прохолодному чи сухому місці з гарною циркуляцією повітря, до прикладу, у шафі. Саме охолодження часнику призводить до проростання й гіркого смаку. Тримати його варто в кошику замість поліетиленових пакетів, які затримують вологу.
Заплетення в коси
Спробуйте з головок часнику заплести коси. Для цього знадобиться часник з не зрізаними стеблами. Для міцності візьміть мотузку, яку слід вплести в косу. У такому вигляді потрібно підвісити часник в сухе й добре провітрювальне приміщення – на кухні чи заскленому балконі.
Різні методи зберігання часнику / Фото Pexels
У банках
У квартирі часник можна зберігати в скляних банках. Попередньо їх треба буде добре вимити й просушити. Часник закладають цілими головками чи розбирають на зубчики. Банки не потрібно закривати кришками, лише поставити в сухе та затемнене місце. Додатково часник в банці можна пересипати сіллю, яка забиратиме зайву вологу.
Замороження часнику
Для тривалого зберігання часник можна заморожувати до 12 місяців. Зубчики потрібно очистити від шкірки й розкласти на деко. Виділіть час, щоб вони добре заморозилися, а тоді перекладіть їх в герметичний пакет.