![Навіщо заморожувати цибулю: хитрість, про яку знають одиниці](https://thumbor.my.ua/dFuGqXpONaBRj-G9-m1hR4vhUlU=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F6451456398fb6251d443e749f40843e2.jpg)
Навіщо заморожувати цибулю: хитрість, про яку знають одиниці
Цибуля недарма вважається дуже корисним овочем – в ній містяться і ефірні олії, і вітаміни, і білки, і навіть каротин, протеїн та вуглеводи, повідомляє 24 Канал. Та все це супроводжується одним недоліком – під час нарізання її дуже складно втриматися від сліз.
Навіщо заморожувати цибулю?
Досвідчені господині завжди тримають кілька цибулин у морозильній камері. А дістають їх якраз перед тим, як готувати чергову смачну страву. І попри те, що на перший погляд така дія може здатися мало не абсурдною, цей елементарний лайфхак може значно спростити життя.
Виявляється, що якщо "охолодити" цибулю до певної температури, леткі сполуки у ній припиняють виділятися. А саме вони відповідальні за те, що ви плачете під час нарізання коренеплоду.
І, що найкраще, навіть не потрібно зберігати цибулю в морозилці весь час – достатньо буде покласти овоч туди за кільканадцять хвилин до того, як збираєтеся його різати – цього часу вже буде достатньо для того, аби не плакати під час процесу. Втім, для салатів краще цей метод не використовувати – бо заморожена цибуля точно не смакуватиме так добре, як свіжа.
Цибулю можна легко заморозити / Фото Pexels
А ось якщо цибулю плануєте підсмажити, тоді можна сміливо попередньо її заморозити, адже ніхто й не помітить, що цибуля злегка втратила колір та стала водянистішою.
Та це не єдиний метод, що допоможе утриматися від сліз. Якщо заморожувати цибулю ви не хочете, можете скористатися іншим лайфхаком:
- Лимонний сік. Якщо періодично під час різання цибулі проводити ножем по лимонній м'якоті, дію летких сполук у цибулі можна нейтралізувати.
- Жуйка. Вважається, що якщо жувати жуйку під час нарізання цибулі, тоді сльози від неї текти не будуть.
- Вода. Так, достатньо буде періодично змочувати лезо ножа у воді, аби пригальмувати дію цибулі на ваші очі. Втім, тоді різати цибулю доведеться біля раковини чи миски з водою.