![Гора ароматних оладок за 20 гривень: приготуйте цю українську страву, поки цибуля коштує копійки](https://thumbor.my.ua/8G9_47J77uT-uvWS-ptjZ51ntsE=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Ffca151f30be4eaac6cbd27ccb2c3aa30.jpg)
Гора ароматних оладок за 20 гривень: приготуйте цю українську страву, поки цибуля коштує копійки
Цю страву точно варто приготувати
Можна смачно їсти і не витрачати багато грошей, сил та часу. Ми розповідали, як приготувати ліниві хачапурі, тепер ділимось рецептом дуже економної української страви — цибуляників.
Зараз, поки цибуля дешева, на цілу гору апетитних оладок ви потратите не більше 20 гривень. Золотисті, ароматні цибуляники стануть чудовим доповненням до вашого столу. Рецептом поділились на кулінарному ютуб-каналі "Карпатська господиня".
Інгредієнти:
- 500 г цибулі
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. перцю
- 2 яйця
- 0,5 ч. л. соди + оцет
- 100 г борошна
- 60 мл олії
Спосіб приготування:
- Цибулю для цибуляників потрібно почистити та нарізати якомога дрібніше. Також її можна подрібнити за допомогою кухонного комбайну.
- Додайте до цибулі сіль, перець та цукор. Добре розімніть цибулю руками, щоб вона стала м'якою та пустила сік. Накрийте миску кришкою та залиште на 20 хвилин.
- Додайте до цибулі яйця та добре перемішайте. Додайте соду, погашену оцтом.
- Поступово додаючи борошно, замісіть тісто консистенції густої сметани. Залиште готове тісто на 5 хвилин.
- Розігрійте олію на сковороді. За допомогою ложки викладайте тісто на сковороду. Смажте цибуляники на помірному вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Цю страву найсмачніше їсти теплою, зі сметаною. Також ми розповідали, як приготуватиапетитні ліниві круасани.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала