![Як врятувати пересолений фарш: що додати, щоб котлети вийшли смачними й соковитими](https://thumbor.my.ua/RkqdxH0AIC9DRiI0kzHkaVTsLXY=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F41dd1fae5a72263a2252e3b1273197a7.jpg)
Як врятувати пересолений фарш: що додати, щоб котлети вийшли смачними й соковитими
Кулінарія — це справжнє мистецтво, тому варто бути уважними до найменших дрібниць, особливо, коли йдеться про використання солі.
Іноді навіть професійні й досвідчені кухарі можуть пересолити фарш. Звичайно, найлегший варіант, щоб урятувати ситуацію, це додати новий фарш без солі. Та якщо м’яса більше немає, не треба впадати у відчай, є прекрасні способи, які легко впораються з проблемою, і ваші котлети вийдуть соковитими й надзвичайно смачними.
Що додати у фарш, якщо він пересолений: поради професійних кухарів
- Овочі. Якщо фарш вийшов занадто солоним чи гострим, можна натерти овочі на дрібну стружку й додати до м’ясної маси. Найкращим варіантом буде картопля, кабачок та морква. Можна ще додати цибулі, але не багато, щоб не зіпсувати котлети. Також підійде капуста, якщо ви не проти лінивих голубців. Овочі не лише нейтралізують надлишок солі, а й зроблять котлети соковитими та корисними.
- Батон, сухарі та крупа. Професійні кухарі переконують, що найкращим способом для нейтралізації надлишку солі буде батон, замочений у молоці. Такі котлети вийдуть ніжними, соковитими, ароматними та неймовірно смачними. Якщо вам не підходить хліб чи батон, можна додати панірувальні сухарі, варений рис чи манку.
Як врятувати пересолені котлети: що додати
Якщо ви вже приготували котлети, а вони виявилися занадто солоними, вихід є. Складіть приготовані котлети в глибоку сковорідку чи каструлю, залийте сметаною і протушкуйте на слабкому вогні. Сметана вбере в себе сіль, а котлети будуть смачні, ароматні та ніжні.
Ще один гарний варіант – додати на сковороду до готових котлет овочі, можна використати заморожену овочеву суміш. Також туди треба налити трохи води та вершків і протушкувати на слабкому вогні.
Найсолодші та найкращі сорти червоного буряка, які дають максимально великий урожай
Чому не можна ламати спагеті перед приготуванням: про це необхідно знати