![Лежатиме до весни та не пліснявітиме: де зберігати моркву](https://thumbor.my.ua/6hce91GL-NV6jjhnwzeqMHUvjJc=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb98f79cb6c23240bfc905db5986f900c.jpg)
Лежатиме до весни та не пліснявітиме: де зберігати моркву
З часом морква може втрачати свою хрустку текстуру і приємний, насичений смак – і найчастіше це трапляється через неправильні умови зберігання, повідомляє 24 Канал. Тож для того, аби ваша морква не псувалася, варто розібратися, де ж її зберігати.
Як зберігати моркву вдома?
Перш за все для тривалого зберігання моркви її потрібно перебрати і просушити. Відразу ж відберіть усі підгнилі та хворі коренеплоди – адже через них можуть зіпсуватися і всі інші. А ось чого робити точно не потрібно – так це мити моркву, адже через це вона зіпсується швидше. Якщо на ній дуже багато бруду та землі, її можна почистити сухою щіткою.
В квартирі моркву можна зберігати у ящиках, в темному і прохолодному місці. Балкон стане найкращим варіантом – ящики з морквою на ньому потрібно накрити ковдрою, аби під час морозів вона не перемерзла. Також можна поставити коренеплоди і у підвал чи погріб – моркву там потрібно розкладати шарами.
В ідеалі між шарами моркви потрібно насипати наповнювач – пісок, тирсу, лушпиння цибулі чи навіть мох. Переконайтеся, що наповнювач сухий – він допоможе вберегти моркву від передчасного гниття.
Моркву потрібно зберігати у темному місці / Фото Pexels
А ось чи можна зберігати моркву у холодильнику, знають не всі. Передусім, класти туди весь урожай точно не варто. Та кілька морквин все ж можна скласти у ящик для овочів, або ж у поліетиленовий пакет з отворами – аби на коренеплодах не утворювався конденсат.
Виконані домашні справи означають одне – час переходити до відпочинку та відновлення сил з улюбленою кавою. А щоб процес її приготування не спровокував ще один цикл прибирання, радимо звернути увагу на Gemini у дріпах. В кожному паперовому пакетику міститься порція меленої кави. Тож все, що потрібно для заварювання – улюблена чашка і гаряча вода.
Зважайте, що в холодильнику моркву потрібно зберігати за температури 0 – 2 градуси.
Ось ще кілька порад, що допоможуть зберегти моркву свіжою і хрусткою протягом довгого часу:
- Обрізайте коренеплід. Для того, аби морква зберігалася довше, бадилля потрібно обов'язково зрізати, залишивши всього сантиметр зелені – ці невеликі хвостики допоможуть зберегти свіжість овочу.
- Подбайте про вентиляцію. Пліснява може утворитися через погану вентиляцію, тож у місці зберігання моркви має бути потік і доступ повітря.
- Зберігайте в папері. Якщо потрібно зберігати невелику кількість моркви, найкраще буде покласти її у паперовий пакет – він пропускає повітря, але зупиняє вологу.