![Цей салат змінить ваше уявлення про буряк: спробуйте кремовий гарнір з бешамелем і фетою](https://thumbor.my.ua/HmsQvIlDgYPdQ89sdR9TZKVupag=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F161793a5efd0ec9733e0cdb63382fd81.png)
Цей салат змінить ваше уявлення про буряк: спробуйте кремовий гарнір з бешамелем і фетою
99% людей не знають як приготувати буряк смачно. Цей овоч не лише додають до борщу.Якщо ви ще не пробували його в ніжному кремовому варіанті, саме час відкрити для себе новий смак.Гарнір із буряка з соусом бешамель та фетою поєднує вершкову ніжність, легку пікантність і приємну текстуру."За 10 років роботи на професійній кухні я перепробував безліч рецептів. І знаю, що більшість людей готує з буряку лише борщ, або вінегрет. Але сьогодні я покажу вам простий і водночас неймовірно смачний спосіб приготування, який точно вас здивує. А головне з інгредієнтів які є в кожного в холодильнику", - говорить шеф-кухар Олександр Огороднік.Це рецепт змінить ваше уявлення про цей овоч.500 г запеченого буряка100 г цибулі10 г часникуОлія для смаженняСіль, перець, лимонний сікДля соус бешамель:20 г вершкового масла20 г борошна250 мл молокаСіль та перецьДля подачі:Фета/бринза/козячий сирСмажене насіння соняшника або горішкиЗелена цибуляНарізаємо буряк, цибулю та часник середнім кубиком.По черзі обсмажуємо цибулю, часник і буряк на рослинній олії, додаємо сіль і перець. Смажимо 3 хв.Готуємо соус бешамель:На вершковому маслі підсмажуємо борошно до золотистого кольору.Вливаємо молоко і постійно мішаємо вінчиком до загустіння. Додаємо сіль і перець.Закохуємо бешамель та смажений буряк, додаємо лимонний сік і спеції. Готуємо ще 3 хв.Фінальний штрих: посипаємо фетою, смаженим насінням соняшника та зеленою цибулею.Смак - вершковий, вишуканий, ніжний, з легкою кислинкою та соняшниковим акцентом!"Впевнений, що ви закохаєтесь в мій рецепт цього буряку з першого разу і назавжди. Збережіть собі", - додав кулінар.