/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fe5d831fd73c3dc486a68e5c20dfb4d00.jpg)
Із чого роблять паприку та як її приготувати вдома - простий рецепт
Паприку часто використовують як приправу для різних страв. Однак, багато хто вважає, що цей темно-червоний порошок є окремою спецією.Насправді ж паприку роблять із меленого та висушеного перцю. До того ж, її можна легко приготувати вдома, пише видання Mirror.Щоб власноруч приготувати паприку вдома, потрібно взяти свіжий солодкий перець, а щоб спеція була гострішою, можна додати перець чилі. При цьому краще обирати плоди червоного кольору, щоб вони були твердими.Перець насамперед слід промити та викласти на рівній поверхні й залишити на пару днів при кімнатній температурі. Потім потрібно вирізати плодоніжки та насіння, а сам овоч нарізати невеликими шматками.Далі ці шматочки потрібно нанизати на нитку за допомогою голки. Таке "намисто" залишають у темному місці, що добре провітрюється, щоб перець добре висушився.Потім перець потрібно подрібнити на порошок. Зберігати паприку краще у скляних герметичних банках.